Llar d’Infants La Baldufa

Us donem la benvinguda i esperem que tingueu un bon viatge a través de tots els apartats i continguts que us hem preparat perquè pugueu conèixer la nostra escola.

No dubteu en trucar-nos per visitar personalment les nostres instal·lacions i conèixer el projecte educatiu que desenvolupem. Us volem transmetre el nostre desig de col·laborar amb vosaltres en el desenvolupament i creixement del vostre fill o filla.

En els següents apartats trobareu tota la informació referent a la nostra escola i les nostres activitats. No dubteu en contactar amb nosaltres per qualsevol comentari, idea o suggeriment respecte a la web i/o els seus continguts.

QUÈ ÉS UNA LLAR D’INFANTS?

És una llar que acull a nens i nenes de 3 mesos a 3 anys, on els oferim la possibilitat de relacionar-se amb nens de la seva edat i amb adults que no són els seus pares.

És l’inici d’una etapa educativa que tindrà continuïtat a l’escola dels “grans”.

La nostra escola es defineix en el Projecte educatiu com a escola catalana, i que acull a nens amb necessitats educatives especials.

Funcions de l’escola:

Envers els nens.

Vetllar per al seu bon desenvolupament físic i psíquic, establint un vincle afectiu i personalitzat amb cadascun del nens i oferint-li unes condicions que n’afavoreixen la socialització, compartint amb els seus companys estones de joc, converses i nous descobriments.

Potencia l’autonomia personal

Educar els sentits i l’expressió d’aquests (música, plàstica…)

Envers la família

És molt important que els pares i mestres estem sempre en contacte per ajudar a què el desenvolupament del nen sigui el correcte per a la seva edat.

L’escola ofereix a la família la tranquil·litat de deixar el seu fill en una llar on se l’acollirà i ajudarà a desenvolupar les seves capacitats bàsiques.

L’intercanvi entre pares i mestres es realitza mitjançant:

-Reunió per presentar l’escola, al juny.
-Petites converses diàries a l’arribada i/o sortida
-Lliurament de la programació de curs.
-Llibretes diàries.
-Entrevistes personals.
-Reunions de classe.

L’ADAPTACIÓ

Anomenem “adaptació” al primer període de temps en el qual el nen comença a venir a l’escola. L’adaptació representa un esforç per a tots plegats -nens, pares i mestres- però qui ho viu més intensament és el nen, ja que, d’entrada, no entén que els pares el deixin en un lloc desconegut amb d’altres persones.

La bona adaptació dels infants a l’escola és un factor clau per al seu benestar i desenvolupament. Pensem que la comoditat emocional i la confiança en l’entorn és el que els permet explorar sentint-se segurs. Aquesta bona adaptació depèn de l’infant, de l’escola i de la família. La durada d’aquest procés és molt variable (de la primera setmana al mes i mig), passat aquest període els infants s’ integren a la classe i estan còmodes i contents amb l’entorn.

¿QUÉ PODEU FER DES DE CASA PER AFAVORIR AQUEST PROCÉS?

Durant l’estiu:

– L’actitud positiva dels pares cap a l’escola. Els infants poden captar els vostres dubtes i pors. És important que vosaltres esteu convençuts de que portar el vostre fill-a a la llar d’infants és la millor opció que teniu per a ell/a.

-· És convenient que us hagueu separat en algunes ocasions abans del primer dia d’escola.

– El contacte previ amb altres infants (parc, cosins,…) farà que connectin més fàcilment amb els de la seva classe.

A l’escola:

– El comiat ha de ser breu i clar De vegades ens sembla que si estem una estoneta més podrem deixar a l’infant més tranquil però no és així quan més aviat assumeixen la situació de que els pares no hi són, més aviat comencen a gaudir del que l’entorn nou els ofereix.

– En els primers dies si l’infant plora i s’agafa als pares hem d’entendre que és una situació normal i no perdre la serenitat ni contagiar-vos per l’angoixa.
– La puntualitat d’entrada i sortida. Entrar en una classe on l’activitat ja ha començat i perdre’s el ritual d’entrada fa més difícil la integració al grup. Esperar que els vinguin a buscar veient que els seus companys se’n van els provoca ansietat.

-Acompanyeu al vostre fill/a a trobar a la seva mestra i expliqueu-li tot el que farà i que fareu vosaltres

-És important que vingueu sense presses, fent un comiat breu i sense fer-ho d’amagat. Pot ser que el nen plori, però poc a poc entendrà que ara li dieu adéu, però que més tard el vindreu a buscar.

-Si l’assistència és continuada, facilitarà que l’adaptació sigui més curta.

Durant l’adaptació es poden presentar alguns canvis fisiològics (diarrees, dècimes, pèrdua de gana, son…) Això no ho heu de viure amb angoixa, ja que es normalitza aviat.

-No aprofiteu l’anada del nen a l’escola per treure-li el bolquer, xumet o d’altres objectes, als quals el nen estigui molt acostumat.